Office Web Apps OWA and SP 2013 – Resource not found when viewing excel files

After installing SharePoint 2013 farm with OWA server I’ve faced an issue when viewing excel files online, and the weird thing that it happens in excel files only! Power point and word were working 100%!

clip_image002[6]

Going to the discovery page for OWA located on http://officewebappServer/hosting/discovery to get the URL viewer for excel, I had the same resource not found issue! While other office document related viewer URLs give some sort of icon which mean that there is something wrong in EXCEL host web site in OWA server

clip_image003

clip_image004[4]

Going to IIS and checking the virtual Directory and comparing that with Other installation for OWA and checking the url for excel viewer, I found that there is a missing virtual folder called X! This X is the responsible for excel viewing.

clip_image005[4]

clip_image007[5]

Just create the x on IIS site and point it into C:Program FilesMicrosoft Office Web AppsExcelServicesWfe

clip_image009[4]

X is giving the same Icon now which leads that…..

clip_image010

Issue is fixed Smile

clip_image011

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.